Krijg tot 40% korting op onze producten * Beschikbaar voor beperkte tijd.

HET VERHAAL VAN STUDIO KEUTELS

MISSIE

”Onze missie is mensen laten glimlachen.
Mensen verbinden, met zichzelf en elkaar,
een beetje liefde verspreiden.
Bijdragen aan een mooiere wereld.”

DE ONTWERPER

wordt diep gelukkig van creëren – passie voor verhalen vertellen, mensen even meenemen uit hun hoofd – vindt iemand raken met haar werk het allermooiste compliment - afgestudeerd als modeontwerper – ouder dan je denkt haha – gezin – bonusouder – knuffelverslaafde hond Yuna - eigenwijze adoptiekonijnen Charlie, Kiki, Noortje, Gigi en Dirk - mist hond en trouwe vriend Oscar die in de hemel woont samen met heel veel konijnen – heet zelf Cynthia - komt tot rust in de natuur (met hond) - trotse overlever van depressie en eetstoornis – ptss – hoogbegaafd - hoogsensitief – inspirators: Coco Chanel, Isadora Duncan, Walt Disney, Amelia Earhart, Dick Bruna – huilt bij Disneyfilms en films over dieren – zou meer willen lezen – reizen – Marokko – Parijs – blijft in haar hart altijd een danser – ex-dansdocent – best sportief – zou graag eens yoga proberen – liever 1 echte vriend dan 20 kennissen - koffie met honing en cacao – pure chocolade – gepassioneerd – gaat ergens volledig voor, of helemaal niet – gedreven - geniet van de herfst/winter met kaarsjes en thee – waterman – ‘je kiest niet wat je overkomt, wel hoe je ermee omgaat’ -  kiest zelden de makkelijke weg – goed in fileparkeren – slecht in timemanagement – introvert – soms sociaal handig maar meestal niet – dromer – angstig hart met een dappere inslag – gelukkige eigenaar van een tot op de draad versleten knuffel-nijn die ongeveer even oud is als zijzelf  – ‘er valt altijd iets te lachen’ – weet uit ervaring hoe het is om van het minimum te moeten leven - heel goed in talen, heel slecht in wiskunde – hoorde niet bij de populaire kinderen – heeft daar lang mee geworsteld, maar is inmiddels oké met het gegeven enigszins af te wijken van de standaard – liefdevol en betrokken – onzeker over duizend dingen – reisde jarenlang met haar konijnen in een gepimpte kinderwagen van en naar haar studentenkamer - stelt vaak lang uit om te gaan plassen – meer op haar gemak bij dieren dan bij mensen – wil graag een keer naar New York – ochtendmens - Ludovico Einaudi - de film Intouchables - geduldig met mensen en dieren, ongeduldig met apparaten - bewondert het feit dat je de tijd hebt genomen om helemaal tot hier te lezen

de ontwerper

ONTSTAAN

2020

‘In de periode dat ik volledig ziek/arbeidsongeschikt was, ben ik vrijwilliger geworden in een konijnen- en knaagdierenopvang. Dat was een logische keuze aangezien ik al op mijn elfde mijn eerste konijn kreeg en sindsdien nooit meer zonder ben geweest. Ik heb me in deze opvang zo welkom gevoeld. En waardevol. Hier is het zaadje voor Studio Keutels geplant. Dierenasielen zitten doorlopend in geldnood en zijn grotendeels afhankelijk van donaties. Geld had ik niet, maar ik wilde meer doen dan alleen voor de dieren zorgen. ‘Hoe kan ik mijn achtergrond als ontwerper inzetten, om voor het asiel wat geld te verdienen,’ dacht ik bij mezelf. Dit was de aanzet om na jaren vermijding mijn tekenpen weer op te pakken. En langzaam maar zeker, met de ene dag een kwartier, de andere dag een uurtje tekenen, ontstond Guus. In Guus kwamen mijn liefde voor konijnen, persoonlijke ontwikkeling en de wens om de wereld iets te geven, samen. Guus verspreidt liefde, verdraagzaamheid, inleving en verbinding. Want mán, dat heeft de wereld waarin we leven harder nodig dan wat dan ook. Wijsheid met een knipoog. De eerstvolgende kerst kon Studio Keutels twee konijnenverblijven een jaar lang sponsoren. Wat voelde dat goed! Sindsdien is het bedrijf groeiende. Inmiddels inspireert Guus op onze socials duizenden mensen met zijn levenslessen. Deze quotes zijn vrijwel altijd een note-to-self, of geïnspireerd op een verhaal van iemand dat mij raakte. Mijn missie is om jou te laten glimlachen en je te herinneren aan lief zijn voor jezelf en leven vanuit je kracht. Als ik je maar een beetje kan inspireren en motiveren, dan ben ik een gelukkig mens.’

Afbeelding9 (1)

NU

Inmiddels is Studio Keutels uitgegroeid tot een kleinschalige ontwerpstudio met een herkenbare eigen stijl en collectie. Onze stijl kenmerkt zich door eenvoud, is liefdevol zowel in uitstraling als productiewijze en laat zich het beste samenvatten als ‘wijsheid met een knipoog’.

De collectie is, naast onze eigen shop, te koop in verschillende (web)winkels in de Benelux. Omdat we ongelooflijk blij zijn met jou als klant, vinden we goede klantenservice en persoonlijk contact heel belangrijk. Tevens kun je bij Studio Keutels terecht voor illustraties en ontwerpen in opdracht. Geboortekaartjes, trouwkaarten, illustraties voor aan de wand, (boek)illustraties, alles is uniek en volledig afgestemd op jouw wensen en verhaal.

Eerlijk duurt het langst

Als klant van Studio Keutels draag je bij aan een eerlijkere wereld. We vinden het enorm belangrijk dat iedereen die aan een product heeft meegewerkt, eerlijk is behandeld en betaald. Waar mogelijk kiezen we voor leveranciers met een GOTS-, of Fair Working Conditions keurmerk. Omdat we de wetgeving op eerlijke arbeidsomstandigheden belangrijk vinden, produceren we alleen binnen Europa. Dit scheelt ook nog eens transportkilometers. Van textiel en papier kopen we indien mogelijk een biologische en/of gerecyclede variant in.

Momenteel werken we veel samen met lokale leer/werkbedrijven die een plek bieden aan mensen die door omstandigheden nog niet toe zijn aan regulier werk. Wij vinden dat iedereen een plek verdient en dragen daar met liefde aan bij.  Omdat thuiszitten niemand verder helpt. En omdat een dag met een doel zorgt voor een voldaan gevoel.

KERNWAARDEN

VERBINDING

Echt contact. Met jezelf. Met de ander. Een moment van onverdeelde aandacht. Een cadeautje geven. Aan jezelf. Aan de ander. Sociaal ondernemen, social return en co-creatie.

SLOW LIVING

In het moment zijn. Even stilstaan. Voelen wat is. De wereld gaat al snel genoeg. Liefde en aandacht tijdens het maakproces en respectvolle omgang met mens, dier en aarde. Duurzame keuzes. Kwaliteit boven kwantiteit.

INNER CHILD

Lach hardop. Vergeef, verwonder, dans, heb lief. Knuffel. Troost. Geniet. Puur. Open hart, open blik. Relativeer. Avontuur. Optimist. Straal!

DE KRACHT VAN STUDIO KEUTELS

AUTENTICITEIT

De grootste kracht van Studio Keutels? De authenticiteit. Elk ontwerp is gebaseerd op eigen ervaringen. En omdat die ervaringen helemaal niet zo veel verschillen van die van jou, roepen ze herkenning op.

HERKENNING

Herkenning is wat mensen het meeste raakt. Het verbindt. Belangrijkste boodschap: ‘je bent niet alleen.’ Belangrijkste doel: inspireren, (zelf)liefde en tolerantie verspreiden, de wereld een beetje mooier maken.

HUMOR

Zelf horen we het al niet meer, maar nog regelmatig horen we mensen grinniken als ze onze naam voor het eerst zien of horen. Relativeren vinden we belangrijk. En het positieve zien, zelfs in de meest nare situaties. Júist dan! Er valt gelukkig altijd iets te lachen.

DE DIRECTIE

De drijvende krachten, de inspirators, zonder hen had Studio Keutels niet bestaan. Velen gingen hen voor en kijken vanaf een wolkje glimlachend toe. De huidige directie bestaat uit drie leden (geadopteerd uit een asiel): Bobbie (bruin/wit, eigenwijs, fearless), Noortje (zwart/wit, bejaard, de baas) en Kiki (effen bruin, verlegen maar dapper hartje). Zij bewonen onze volledige tuin, met als hoogtepunt een stijlvolle villa waarvan het deurtje 24/7 open staat. Waarom konijnen zo inspirerend zijn? Om te beginnen zijn ze altijd schaamteloos zichzelf. Ze hebben geen dubbele agenda en zullen zich niet sociaal wenselijk gedragen. Als ze ergens geen zin in hebben, doen ze het niet. Lekker duidelijk. Bovendien heeft geen enkel ander dier zulke lange oren en zulke grote voeten, daarin zijn konijnen volledig uniek.

Elk konijn heeft een eigen karakter, met eigen voorkeuren, behoeften en gekkigheidjes. Wanneer je je konijn opsluit in een hokje van 60x40cm, zullen deze eigenschappen nauwelijks tot uiting komen. Maar geef ze de ruimte die ze verdienen, en je weet niet wat je meemaakt. Een konijn alleen is eenzaam, konijnen zijn groepsdieren. Een konijn kopen in de dierenwinkel is niet meer van deze tijd. Je houdt hiermee, veroorzaakt door gebrek aan kennis en kunde bij handelaren, onnodig dierenleed in stand. Wist je dat er konijnen in alle soorten, maten, kleuren en leeftijden in asielen hoopvol op een nieuw huisje wachten? Adopt, don’t shop. Namens onze directie, hartelijk dank 😉